Giftermål med kvinna en månad efter otukt

Fråga: Jag skulle vilja veta vad domen är för att en man gifter sig med en kvinna en månad efter att de har syndat med varandra. Får de gifta sig med varandra?

Svar: Om han hade kontakt med henne innan han kom i enrum med henne, det vill säga innan bröllopet, och efter vigseln, så är det helt okej eftersom hon är hans fru i och med att de har vigts.

Om hon däremot endast är förlovad utan vigsel, är det förbjudet och otukt. Hon är främmande för honom till dess att de vigs. I detta fall måste de båda ångra sig inför Allâh. Om de gör det och slutar upp med synden, får han gifta sig med henne. Hon måste först få en månadsperiod innan han gifter sig med henne. Det vill säga att han inte får ha samlag med henne förrän hon blir ren. Det finns risk att hon är gravid från samlaget innan giftermålet. Ett sådant barn är ett horbarn. Det tillskrivs inte mannen i och med att det kommer från ett ogiltigt förhållande. Det enda undantaget är om mannen har ett tvivel och tror att hans samlag med henne är tillåtet. I så fall tillskrivs barnet fadern.