Gift dig med kvinnan som din familj accepterar

Fråga: Jag har tänkt på att gifta mig med min kusin som undervisar islam. Jag har pratat med hennes storebror om frågan, men min familj vägrar på grund av gamla problem. Skall jag ignorera min familj och gifta mig med henne eller skall jag lämna henne? Vad säger religionen om det? Är det tillåtet eller förbjudet att jag gifter mig med henne?

Svar: Det är tillåtet och helt okej att du gifter dig med henne. Det finns inget i Sharî´ah som hindrar det. Dock bör du rätta till förhållandet mellan dig och din familj så gott du kan. Om det inte går tycker jag att kvinnorna är många. Gift dig med någon som din familj accepterar så att det blir mycket bra. Skulle du dock inte finna någon kvinna falla dig i smaken frånsett den här kvinnan så är det okej att du gifter dig med henne och sedan försöker behaga din familj.