Gå inte ut med Djamâ´at-ut-Tablîgh!

Fråga: Vad är domen för att ge sig ut på utflykt med Djamâ´at-ut-Tablîgh?

Svar: Ge dig inte ut på utflykt med Djamâ´at-ut-Tablîgh. Om du vill ha sundhet skall du hålla dig till sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) vägledning och färdas på den.

Vad som är märkligt, är att kallet skall komma härifrån, och inte hit, då det är till detta land som Budskapet har kommit.

Djamâ´at-ut-Tablîgh talar inte om Qur’ânen och Sunnah. De talar inte om Fiqh. De talar inte om Tawhîd. De säger att det finns delade åsikter om dessa frågor och att de inte vill gå in i dem.

De har sex principer som deras grundare, Muhammad Ilyâs, har lagt. Han är begravd i sin moské 1. Det är de sex principerna som de tillämpar. Skulle du däremot gå in på Qur’ân-tolkningar, säger de att de inte går in på sådant. Samma sak säger de om Hadîth-förklaringar. Samma sak säger de om ´Aqîdah-förklaringar. Samma sak säger de om Fiqh-förklaringar. Jag vet faktiskt inte vad de lär människorna. En person skall fråga efter sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) vägledning och färdas utmed den.

Jag har märkt hur dessa människor tränas att gå ut en dag, därefter tre dagar, därefter en vecka, därefter en månad och därefter tre månader. Slutligen beger han sig ut med dem. Då blir han av med sin egendom, sina barn och sin hustru. Detta har hänt flera människor.