Frun vill ha internet

Fråga: Jag och min fru bråkar om internetanvändning. Jag fruktar att hon råkar ut för dess ondska och skada medan hon vill bruka det för att kunna ha kontakt med sina väninnor. Hon säger att jag inte litar på henne om jag hindrar henne från att använda det. Vad råder ni oss?

Svar: Förbjud henne det. Du bestämmer över henne och du ansvarar för henne. Det är ditt hem. Förbjud henne det. Vik dig inte för henne i detta. Dessa saker medför ondska och prövningar för kvinnor och flickor. Det medför ondska. Förbjud henne det. Du bestämmer över henne:

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ

”Männen skall ha ansvar för och omsorg om kvinnorna med [den styrka och] de andra företräden som Allâh har gett dem, och i egenskap av [kvinnornas] försörjare.”1

14:34