Fråga skeppen…

Fråga skeppen vem som får dem att flyta på vattnet och underordnar havet åt dem.

Fråga skeppen vem som får dem att föras av vindarna liksom molnen förs av vindarna.

Fråga skeppen vem som skyddar deras rutter och vägar från stormar och orkaner.

Fråga skeppen vem som ordnar deras vindar som hade förgjort dem om de hade varit för häftiga och fått dem att stå stilla om de hade varit för slappa.

Fråga skeppen vem som har gett dem en enda vind att färdas på utan att andra vindar blandas och ger dem motstånd så att de färdas till höger och vänster.

Fråga skeppen vem som har lärt den svaga skapelsen att bygga ett så väldigt transportmedel som flyter på vatten, färdas långa sträckor och återvänder hem med en enda vind. Som berg färdas de genom vågorna:

وَمِنْ آيَاتِهِ الْجَوَارِ فِي الْبَحْرِ كَالْأَعْلَامِ إِن يَشَأْ يُسْكِنِ الرِّيحَ فَيَظْلَلْنَ رَوَاكِدَ عَلَى ظَهْرِهِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ أَوْ يُوبِقْهُنَّ بِمَا كَسَبُوا وَيَعْفُ عَن كَثِيرٍ

”Bland Hans tecken är också skeppen som seglar över havet som bergstoppar. Om Han vill låter Han vinden mojna, och då blir de liggande stilla på [havets] yta – i detta ligger helt visst budskap till var och en som står fast i motgången och som tackar eller Han kan låta dem förlisa [med man och allt] på grund av vad de har förtjänat [med sina handlingar]; ändå utplånar Han mycken synd.”1

Fråga skeppen vem som bar Sin profet och Sina fromma och troende tjänare på detta transportmedel och dränkte alla andra människor på jorden.

142:32-34