Flatulens under tvagningen

Fråga: Jag lider av flatulens och framför allt i samband med tvagningen. Jag kan knappt avsluta tvagningen förrän flatulensen kommer. Skall jag fortsätta med tvagningen i det här fallet? Vad skall jag göra? Hur skall jag be?

Svar: Det kan vara tvångstankar som han bara skall ignorera. Satan sätter klorna i honom i samband med tvagningen. Han får honom att tro att han har brutit vind för att störa honom. Han skall inte bry sig om det. Han skall fortsätta två sig och be.

Men om han är säker på att det är flatulens och hör ett ljud eller känner en lukt (sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) gav oss ett kännetecken) går han efter det. Om han känner en lukt eller hör ett ljud får han två sig för det.

Och om han har ständiga flatulenser, så är de kontinuerliga. Därmed skall han två sig inför varje bön be och be ehuru han skulle bryta vind under tiden.