Farao i ett museum?

Fråga: De säger att Farao som dränktes av Allâh finns idag i ett museum och att hans kropp besöks. Dessutom står hans namn skrivet som jag har för mig är Ramses II. De säger att detta är den Farao som Allâh dränkte och lät vara ett tecken för de efterkommande. De bevisar detta med versen:

فَالْيَوْمَ نُنَجِّيكَ بِبَدَنِكَ لِتَكُونَ لِمَنْ خَلْفَكَ آيَةً وَإِنَّ كَثِيرًا مِّنَ النَّاسِ عَنْ آيَاتِنَا لَغَافِلُونَ

”Din kropp skall Vi rädda idag för att göra dig till ett tecken för dina efterkommande, även om många människor är likgiltiga för Våra tecken.”1

Svar: De efterkommande är israeliterna. Farao skrämde och jagade upp israeliterna. Om de inte hade sett hans lik, skulle de ha fått för sig allt möjligt och kanske trott att han har räddats. När de såg honom med sina egna ögon, övertygades de. Tror du att israeliterna tog Faraos kropp efter att ha ärvt hans land och lagt den i ett museum? Om de hade fått tag på hans kropp, skulle de ha skurit den i bitar. Allt detta är lögn.

Det är sorgligt att det islamiska landet firar eller skryter över hans kropp. Trots att de påstår att detta är Farao från Mûsâs (´alayhis-salâtu was-salâm) tid, skryter de över honom. Detta liknar på sätt och vis de kristnas stolthet över korset som ´Îsâ bin Maryam (´alayhis-salâtu was-salâm) korsfästes på. Om de kristna vore förnuftiga, borde de istället slå sönder korset varje gång de såg det. Men allt beror på okunnighet.

I vilket fall som helst, så är denna Farao inte Farao från Mûsâs tid. Det är antingen en annan eller en handgjord docka.

1 10:92