Exorcistens drag

Imâm Sâlih bin Fawzân al-Fawzân

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ls–1432-05-16.mp3

Fråga: För tillfället talas det mycket om exorcism. Vissa tar lätt på det och vissa ser strängt på det. Somliga exorciserar utmed Sunnah medan andra går efter egna slutsatser. Hur råder ni dem som sysselsätter sig med exorcism?

Svar: Idag exorciseras det utav ekonomiska intressen. Sålunda sysselsätter sig oberättigade människor med exorcism. De gör det utav ekonomiska intressen. Likaså finns det människor med dåliga trosläror som är sysselsatta med det. De gör det utav ekonomiska intressen. Det finns människor som blandar exorcism med hedniska formler och amuletter. Allt detta på grund av ekonomiska intressen. Exorcism har alltså blivit till ett levebröd och en handel. Det är inte tillåtet. Det är endast tillåtet för personen som har kunskap om exorcism, en bra troslära och vill verkligen gagna sin broder och är inte bara ute efter pengar. Hans syfte skall vara att gagna sin sjuke broder. Om han därtill skulle få pengar, är det okej att ta emot dem.

Att däremot tjäna sitt levebröd på det och öppna butiker, är en överdrift och en handling som endast görs utav ekonomiska intressen och inte för att gagna människorna.

Det är som sagt också möjligt att trollkarlar smyger sig in och börjar läsa ur magiböcker för att tjäna pengar. Det finns magiböcker som står för exorcism. De består av magi, ondska och bön om hjälp av djinner och djävlar.

Exorcisten måste alltså ha kunskap, insikt, tillit och bra troslära.