Exorcisten som slår två innovationer i en smäll

Shaykh Sâlih bin Sa´d as-Suhaymî

Sharh an-Nasîhah al-Waladiyyah

Fråga: En man som är sysselsatt med exorcism har friat till mig. Hans exorcism är dock egendomlig då han lägger en pinne på den besattes huvud. Därtill säger han att han är Sunnî men inte Salafî. Ska jag acceptera honom?

Svar: Denne exorcist har slagit två innovationer i en smäll. Jag varnar er för många exorcister eftersom många avviker från profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) väg. Den som gör exorcism till ett yrke är innovatör. Jag dyrkar Allâh med den uppfattningen. Ty handlingen har inte bekräftats från Salaf. Men om din broder ber dig exorcisera honom, så ska den som kan gagna sin broder göra det, sade profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam).

Till exorcisternas innovationer hör kollektiv exorcism.

Till exorcisternas innovationer hör att de ber kvinnorna avtäcka sina ansikten så att de kan spotta direkt på dem.

Till exorcisternas myter hör att de hämtar vargskinn och en individ som påstås vara besatt av en rättfärdig, muslimsk djinn som ska hjälpa till.

Allt det är bevislösa myter.

Exorcisten som du frågar om besitter två avvikelser:

1 – Han lägger en pinne på den besattes huvud. En exorcist kan exorcisera utan att lägga något, inklusive sin hand, på sjuklingen.

2 – Värre än så är att han säger sig vara Sunnî men inte Salafî. Det motsägelsefullt. Sunnî, din stackare, är Salafî och Salafî är Sunnî. Den som skiljer på dem skiljer på en och samma sak. Salaf är Ahl-us-Sunnah. Salafiyyûn följer Sunnah. Den som misstycker är varken Sunnî eller Salafî. Bara för att vissa som tillskriver sig Salafiyyah inte representerar den som sig bör ska du inte ta avstånd från den. Du måste vara stolt över att tillskriva dig Salaf och Salafs metodik. Det är obligatoriskt. Ahl-us-Sunnah, Salaf, Salafs anhängare, Räddade gruppen, Stödda gruppen, Samlingen, Salafî och Sunnî är synonymer – de är Samlingen och det är de som följer det profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) och hans följeslagare följde.

Var Salafi på den raka vägen! Var stolt Salafî som håller tag i Salafs metodik sett till tal, handling och dogm. Jag tror att den som talar som han är långt borta från Sunnahs metodik som är Salafs metodik. Håll dig borta från honom och acceptera inte honom förrän han ångrar sig för sina ord.