Evig kamp mot islam och muslimer

Allâh (´azza wa djall) sade:

وَلاَ يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّىَ يَرُدُّوكُمْ عَن دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُواْ وَمَن يَرْتَدِدْ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَيَمُتْ وَهُوَ كَافِرٌ فَأُوْلَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ وَأُوْلَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

Och de kommer att fortsätta att kämpa mot er för att förmå er att avsvära er er tro – om de kan. Men skulle någon av er avsvära sig sin tro och dö som otrogen, skall hans strävanden gå om intet i detta liv och i det kommande; dessa människors arvedel är Elden och där skall de förbli till evig tid.”1

16 – Versen bevisar att hedningarna månar på alla sätt och vis om de troendes avfall. De är till och med beredda på att kriga för det ändamålet. Han (ta´âlâ) sade:

وَلاَ يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّىَ يَرُدُّوكُمْ عَن دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُواْ

Och de kommer att fortsätta att kämpa mot er för att förmå er att avsvära er er tro – om de kan.”

Sålunda är ideologisk och moralisk krigföring värre än militär dito. Ty den förstnämnda krigföringen smyger sig in i samfundet obemärkt. En väpnad krigföring ger naturligt människorna avsmak för de otrogna varpå de låter ingen bekriga dem. Titta bara hur ideologisk och moralisk krigföring har förstört muslimernas religion och jordeliv. Den som ägnar en tanke åt historia lär inse det.

17 – Versen inger de otrogna hopplöshet om att få alla troende att avfalla. Han (ta´âlâ) sade:

إِنِ اسْتَطَاعُواْ

… om de kan.”

Men de kommer inte att kunna uppnå det till dess att Allâhs order kommer innan Domedagen. Då skall en vind ta alla troendes liv varefter enkom värsta skapelser förblir.

18 – Varning för de otrogna. Han (ta´âlâ) sade:

وَلاَ يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّىَ يَرُدُّوكُمْ عَن دِينِكُمْ

Och de kommer att fortsätta att kämpa mot er för att förmå er att avsvära er er tro…”

Det vill säga oavbrutet. Deras kamp är nämligen inte tidsbegränsad. De kommer aldrig att sluta försöka få muslimerna att avfalla.

12:217