Ett land grundat på Allâhs order står stadigt

Fråga: Rika och förmögna människor har börjat investera pengar på familjeprojekt i form av nöjesplatser och nöjesparker där män och kvinnor blandas. Vad säger ni till dem? Är det bättre att de gör platserna endast för kvinnor eller för beblandning?

Svar: Frågan är mycket viktig, men den gagnas inte av ett utslag. Ett sådant fall får tas till myndigheterna. De får granska frågan uppriktigt och förhindra det förbjudna. Landet är – och lov och pris tillkommer Allâh – starkt. När ett land är grundat på Allâhs (´azza wa djall) order stärker Allâh det mot alla människor. Annars är det allmänt känt att de otrogna länderna, och även de syndiga länderna som inte är otrogna, sätter press på den här regeringen på alla sätt och vis. Trots våra brister känner jag inte till att det finns något land likt vårt land när det kommer till att hålla fast vid Allâhs religion. Om vi tittar på andra länder, ehuru de är närliggande, ser vi en väldig skillnad. Allâh (´azza wa djall) sade i den givmilda Qur’ânen:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

”Troende! Om ni ger Allâh er hjälp skall Han hjälpa er och göra er stadiga på foten.”1

Vi är dock ålagda att råda varandra sinsemellan. Vi måste råda de försakade människorna som har fallit offer för den destruktiva pressen och berätta för dem att det här livet är inte evigt, det är ett passerande liv som är till för handlingar. De skall frukta Allâh för sin egen skull och för sina landsmän.

147:7