En trevlig och leende Sûfiyyah

Fråga: Det finns en kvinna som är omtyckt av folk eftersom hon bemöter alltid andra med ett leende och är vis. Dessvärre kallar hon till Sûfiyyah. Får jag varna för den sekten och nämna henne vid namn så att folk aktar sig för henne?

Svar: Först och främst måste du kontakta henne och tala med henne enligt Qur’ânen och Sunnah. I och med att hon vill väl och kallar till det goda, så kommer hon att gå med på att tala – om Allâh vill – och återvända till Qur’ânen och Sunnah. Det skulle i så fall vara mycket bra.

Men om hon vägrar att ta till sig och vidhåller Sûfiyyah, så är det obligatoriskt att varna för metodiken som går emot sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) och hans följeslagares metodik. Det går även bra att nämna henne vid namn. Annars är det helt klart fel att peka ut folk vid namn, men om uteblivandet leder till större nackdel så är det obligatoriskt att den mindre nackdelen görs. I så fall måste hennes namn komma upp så att inte folk luras av henne. Dock hoppas jag på att hon tar till sig.