Dra lärdom av Dammâdj

Bröder! Vårt kall handlar inte om att spänna musklerna. Jag svär vid Allâh att vi gillar studenter med fint uppförande som inte för oväsen. Vi gillar honom och accepterar honom med nöje. Samtidigt hatar vi personen som orsakar kaos.

Var är Dammâdj? Bör vi inte ägna en tanke åt Dammâdj? Lärdomar går förbi oss utan att vi ägnar en åtanke. Tillrättavisningar går förbi oss utan att vi tillrättavisas. Vi ber Allâh skydda oss mot försumlighet. Detta är en försumlighet, okunnighet och blindhet. Vi måste dra lärdom. Titta på dem som orsakade kaos i Dammâdj! Vad har de gjort med Dammâdj? De har jämnat Dammâdj med marken. Det är kaos. Det är muskelspänning. Det är förtal av de lärda. Alla vill visa upp sig. Alla vill bli kända. Jag svär vid Allâh att det är farligt. Det är en fara för kallet, individen, samlingarna och samhällena. Vi godtar inte det. Studenten måste ha ett fint uppförande med sin lärare, de lärda, kallarna och muslimerna.

Vi är klara med personen som har visat sin Hizbiyyah. Vi är klara med personen från Hizbiyyah och Ahl-ul-Bid´a. Vi sysselsätter oss inte med dem. Vi är klara med dem. Jag kommer ihåg att Shaykh Muqbil (rahimahullâh) sade:

”Bröder! Jag gillar Shaykh Abû Ibrâhîm Muhammad bin ´Abdil-Wahhâbs ord ”Vi slösar inte vår tid på Hizbiyyûn. Vi säger vad vi har att säga och går vidare.”

Bra sagt. Klargör och gå vidare. Du som student skall lägga vikt vid studier och lovprisa Allâh för att ha låtit dig komma till dessa Ahl-us-Sunnah wal-Djamâ´ahs anläggningar. De fanns inte förr och lov och pris tillkommer Allâh. Du måste ta hand om dem. Det räcker inte att endast anläggningens Shaykh tar hand om platsen. Shaykhen i Ma´bar, Mafraq Hubaysh, Fuyûsh eller Hudaydah kan inte göra allt. Alla måste ni medverka. Den här gåvan är större än hela världen. Alla måste ta hand om den. Ett sätt att göra det är att lyda Allâh och Hans sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam). Synder förstör människor och länder:

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَن تَابَ مَعَكَ وَلاَ تَطْغَوْاْ إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌوَلاَ تَرْكَنُواْ إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللّهِ مِنْ أَوْلِيَاء ثُمَّ لاَ تُنصَرُونَ

”Följ, som du har blivit befalld, den raka vägen – [du] och de som, ångerfulla, med dig har vänt åter till Honom – och överskrid inte! Han ser vad ni gör. Sök inte stöd hos de orättfärdiga, så att ni inte blir svedda av helvetets eld; då kommer ni inte att vid sidan av Allâh finna någon beskyddare, ja, ni blir helt utan hjälp.”1

Vi måste hålla fast vid Allâhs skrift och Allâhs sändebuds (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah. Vi får inte göra Dâr-ul-Hadîth till en plats av skvaller och baktal och prata om vad folk gör och säger. Det är så avvikelsen börjar.

Vad brukade Dammâdj vara? En krona. Dammâdj var kronan på de troendes huvuden. Men vad hände när skvaller, baktal, förtal, förnedring, narr, gäck och smädelse kom in i bilden? Det blev jämnat med marken. Vi är skyldiga att frukta Allâh för kallets skull.

111:112-113