Det skall mannen tänka på innan han friar till en kvinna

Publicerad: 2011-12-20
Talare: ´Allâmah ´Abdul-´Azîz bin ´Abdillâh Âlush-Shaykh
Referens: https://z-salafi.com/v2/action?s_menu=23&idFatwa=248

 

Fråga: Vad är domen för att gifta sig med en person som skär släktbanden? Vi vet att den som gör det och är i osämja med någon inte får sina handlingar accepterade. Äktenskap är en fin handling. Vad är domen för ett giftermål i detta fall?

Svar: När en man vill fria till en kvinna, måste han välja en religiös och rättfärdig kvinna. Han skall forska kring henne och hennes familjs karaktär och läggning.

Mannen och kvinnan skall bygga familjen. Därför skall mannen välja en kvinna som han anar starkt lämpar sig för honom. Han skall forska kring hennes och hennes familjs karaktär, bakgrund och handlingar.

Hur många kvinnor har inte orsakat ett hems undergång och en familjs splittring mellan maken och hans fader, moder, bröder, systrar, kusiner och så vidare? Hur många fruar har inte gjort livet olyckligt för en familj? Hon kommer till den och förstör den och splittrar den och sår fientlighet och hat i den. Hon skvallrar och baktalar och handlar vidrigt. Det finns inget som är så skadligt för familjen som hon. Hon är en vanställd och dålig kvinna. Hon har brist på blyghet och tro. Hon kommer från en osund miljö i vilken man inte värdesätter karaktärer alls.

Broder! Det är en katastrof att skära släktbanden. Om du vet att familjen skär släktbanden sinsemellan, fruktar jag att det smittar av sig på din familj och din omgivning.