Det finns inget behov av Djamâ´at-ut-Tablîgh

Fråga: Vad är domen för röda mattor i moskén och vad är domen för att gå ut med Djamâ´at-ut-Tablîgh, även kallade för ”älsklingarna”?

Svar: Alla mattor som är lämpliga för moskéerna är tillåtna. Det spelar ingen roll om de är röda eller inte. Det viktiga är att mattan är lämplig för de bedjande.

Vad berör Djamâ´at-ut-Tablîgh, håller vi oss till sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) och hans följeslagares väg. Det som stämmer överens med sändebudets, hans följeslagares och Salafs väg, följer vi. Det som inte stämmer överens med den, undviker vi.

Sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) varnade oss för innovationer och sekter som motstrider sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) lära. Vi har en klar metodik och lov och pris tillkommer Allâh. Vi skall inte importera andra metodiker och vägar. Vi har en klar metodik. Varför skall vi lämna den för andra metodiker:

وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ وَلاَ تَتَّبِعُواْ السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِيلِهِ

”Detta är Min väg, en rak [väg]; följ den och följ inte [andra] vägar; annars kan ni förlora Hans väg ur sikte!”1

Vi är inte i behov av dessa metodiker och läror. Vi behöver inte dem. Allâh har skänkt oss tillräckligt nog med islam och Han har befallt oss att följa den raka vägen. Allâh behagas endast av att vi färdas på den väg som Han har föreskrivit åt oss. Det som stämmer överens med den är sanning och det som inte gör det är avslaget.

1 6:153