Det är ni som förtalar de lärda

Fråga: Det finns många ungdomar som anser att man inte skall sprida böcker som klargör vissa kallares och gruppers fel och varnar för dem. De försöker dra ned på dessa människors fel och säger att de inte behöver nämnas. De säger att felen berör ett visst land och på så sätt angår de inte oss.

Svar: Dessa är antingen okunniga om frågan och dessa personers tillstånd eller också är de Hizbiyyûn i Salafiyyahs skepnad. Vi har redan nämnt exempel på det. Jodå, vi råder att man trycker och sprider dessa böcker så att de återvänder [till sanningen]:

”Att Allâh vägleder en man via dig är bättre för dig än röda kameler.”

Det finns många som följer al-Ikhwân al-Muslimûn och organisationerna ”al-Hikmah” och ”al-Islâh”. De tror att de är på rätt väg och att deras kall är korrekt och att denne Muqbil förtalar de lärda. Jag utmanar er i att ni nämner en enda lärd som jag har förtalat. Tror ni at-Turâbî är lärd? Nej. Tror ni att Yûsuf al-Qaradhâwî är lärd? En lärd med vars kunskap Allâh vilseledde honom. Allâh säger:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِنَّ كَثِيرًا مِّنَ الأَحْبَارِ وَالرُّهْبَانِ لَيَأْكُلُونَ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَيَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ اللّهِ

”Troende! Många rabbiner och kyrkans lärda män lägger med orätt beslag på [andras] egendom och spärrar Allâh väg [för andra].”1

Tror ni att ´Abdul-Madjîd az-Zindânî är lärd? Nej, mina bröder! Han är en apotekare! Jag utmanar er i att jag förtalar de lärda.

Det är ni som förtalar de lärda. Ibland säger ni att de inte förstår sig på de nutida frågorna. Ibland säger ni att de inte är lämpliga för utslag. Ibland säger de att de är bristfälliga. Det är ju ni som förtalar de lärda och lockar från dem.

1 9:34