Den muslimska kvinnan är ett byte

Den muslimska kvinnan måste veta att hon är ett byte i dagens läge. Ondskans missionärer är speciellt fokuserade på henne för att förstöra henne, dra ut henne från blygheten och anständigheten och sabotera hennes religion. De vill att hon lämnar sin familj och sitt hem och går hit och dit. De vill att hon låter bli att uppfostra sina barn och lyda sin make. De vill att hon skall springa efter karriärer och pengar och sukta efter det jordiska. Hon är skyldig att frukta Allâh (´azza wa djall) och veta att hon skall betala sin räkenskap och därefter få sin avlöning. Hon är skyldig att veta att hon är en kvinna som har gränser som hon inte får beträda. Hon måste stanna vid Allâhs gränser. Hon får inte hoppa in i det många kvinnor har hamnat i av uppseendeväckande klädsel, avtäckta ansikten och utebliven blyghet och religiös etikett. Hon får inte gå ut i affärerna om hon är klädd iögonfallande och parfymerad. Hon får inte ta kontakt med män och syndare. Hon måste skydda sig själv och hålla sig på avstånd. Hon får inte blanda sig med män. Hon får inte gå till folksamlingar som består av synder. Det går rykten om hur bröllop består av skandalösa synder i form av nakenhet, avsaknad blyghet, ärekränkning, sena nätter och andra väldiga synder.

Kvinnan är alltså ålagd att frukta Allâh (subhânahu wa ta´âlâ) och bevara sin heder och kvinnlighet. Hon är skyldig att uppfostra sina barn och bevara sitt och sin makes hem. Hon måste veta att hon är en muslimsk kvinna. Hon skiljer sig från de förstörda och otrogna och hycklande kvinnorna. Hon är en muslimsk kvinna som är stolt över sin religion, håller fast vid sin religion, bevarar sin och sin familjs heder och lyder sin make. Detta om hon vill vara lycklig i de båda liven.

Men om hon släpper taget och börjar lyda sabotörer och ondskans missionärer uppstår hon med dem på Domedagen. Hon kommer inte att få någon andel av paradiset om hon inte ångrar sig inför Allâh innan hon dör och slår vakt om de religiösa etiketterna, hedern och karaktärerna som är lämpade efter henne. Hon är en kvinna. Allâh (ta´âlâ) sade:

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ

”Männen skall ha ansvar för och omsorg om kvinnorna med [den styrka och] de andra företräden som Allâh har gett dem.”1

Kvinnans förmyndare som är hennes släkting eller make är ålagda att se efter henne. Om de ser att hon tar lätt på saker och ting eller umgås med dåliga människor, skall de tillrättavisa henne och förbjuda henne. Kvinnan skall inte härma de förstörda, hycklande och otrogna kvinnorna. Hon skall inte härma dem och ta efter dem sett till frisyr, klädsel, talesätt eller några andra dåliga vanor som går emot den muslimska kvinnan.

Kvinnan måste veta att hon är ett byte i dagens läge och att ondskans missionärer bland de otrogna och hycklarna är mer fokuserade på henne än vad de är på männen. Deras agenda är att förstöra henne. De vet att om kvinnan förstörs, förstörs resten av samhället. Kvinnan är modern. Kvinnan uppfostrar. Kvinnan tar hand om hemmet. Om hon förstörs, förstörs hemmet och familjen. Om familjen förstörs, förstörs resten av samhället. Samhället är alltså byggt på kvinnorna i hemmen, barnuppfostran och bevarad heder. Således är kvinna ålagd att frukta Allâh och i synnerhet i dag när prövningarna är allt fler. Numer tittar kvinnan på TV. Hon ser på skandalösa synder, sedeslöshet och ondska. Hon är ålagd att frukta Allâh (´azza wa djall) och inte på TV som manar till uselhet och avtäckta ansikten. Hon måste sänka blicken:

وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ

”Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet.”2

Kvinnan kommer att stå till svars framför Allâh (subhânah) för sig själv, sina barn och sitt hushåll.

14:34

224:31