De muslimska bedragarna

Fråga: Vad brukade Shaykh Hâmid al-Faqî säga om dem (dvs. al-Ikhwân al-Muslimûn)? Du nämnde det en gång.

Svar: al-Khuwwân (bedragarna). Det var första gången jag träffade Shaykh Hâmid al-Faqî. Jag tror inte ni levde på den tiden. Det var första gången jag vallfärdade. Jag besökte honom med Fahd al-Mâriq. Ni känner inte honom heller. Jag besökte honom på ett hotell vars namn jag har glömt. Jag och min vän Fahd al-Mâriq satte oss ned. Han var general för den saudiska armén som de påstår skulle kriga i Palestina. När Shaykh Hâmid fick höra talas om mig, reste han sig upp och kramade om mig och så vidare. Vi hade inte träffats tidigare. Jag vet inte hur samtalsämnet kom upp på tal, men jag nämnde al-Ikhwân al-Muslimûn i Syrien. Då sade han:

”Du menar al-Khuwwân al-Muslimûn?”

De muslimska bedragarna.

Jag var inte förtjust i hans ord. Jag talade uppriktigt med honom. Jag sade till honom att det är överdrivet att dra alla över en kam. Det kan finnas bra och uppriktiga människor bland dem som har fått fel saker och ting för sig. Men att kalla dem för ”bedragarna?” Jag kallar dem inte för det. Jag säger sanningen om dem, nämligen att de inte följer Qur’ânen och Sunnah enligt Salafs metodik. De fortsätter dock med sitt och går inte alls framåt.