De flög utan mahram – så gick det sen

Shaykh Muhammad al-Bannâ berättade för mig att ett telegram hamnade hos några anställda i ar-Riyâdh. I det telegrammet stod det att en viss kvinna skulle anlända med ett visst flygplan en viss tid och så vidare. Det var meningen att telegrammet skulle skickas vidare till mottagaren. Dessa syndiga anställda läste telegrammet och enades om att lura den här kvinnan. De tog sin bil till flygplatsen för att möta henne och fick henne att tro att hennes make hade skickat dem eftersom han inte kunde komma. Det ena ledde till det andra, de utnyttjade henne och lämnade henne. Kvinnan hade rest från Egypten till ar-Riyâdh.

En annan person som jag uppfattar som pålitlig och sanningsenlig berättade för mig att en kvinna från Deir Ezzor befann sig i Damaskus. Hon berättade för sin make att hon skulle anlända till Deir Ezzor med ett visst flygplan. Det verkar som att hon var vacker. När planet hade lyft beskrev en flygvärdinna kvinnan för piloten. De kom överens om att försöka få kvinnan att ligga med piloten, vilket hon gick med på. Följaktligen utropade piloten att flygplanet var tvunget att nödlanda i Latakia där de skulle övernatta. Latakia ligger norr om Damaskus, Deir Ezzor ligger nordöst om Damaskus. Flygplanet ändrade kurs dithän och de tillbringade en het natt tillsammans. Maken kom för att möta henne på flygplatsen, men planet var försenat. Han gick hem och återvände dagen därpå. När kvinnan hade kommit tyckte han att hon verkade skum. Han började förhöra henne till dess att hon erkände vad som hade hänt. Mannen skilde sig från henne. Den här mannen berättade detta för min vän.

Tro inte att inget kan hända bara för att resan är med flygplan. Det är inte tillåtet för förmyndaren under några som helst omständigheter att låta sin maka, dotter eller någon annan anhörig kvinna resa utan mahram.