Därför har inte Hizbiyyûn sina lektioner i moskéerna

Fråga: Vi har kunskapsbaserade lektioner i moskéerna i vårt område. De hålls av Mashâyikh och studenter som följer Qur’ânen och Sunnah. Jag bad dessa Mashâyikh ha en av sina lektioner varje månad i en sommarstuga. Syftet var att studenterna kunde samlas i den här sommarstugan så att de kommer varandra närmare. Då fördömdes jag av en av studenterna som sade att det leder till att moskéerna överges och att det hör till Hizbiyyûns metodik att ge lektioner i sommarstugor. Vad säger ni om detta?

Svar: Det finns en poäng i det som han säger. Lektionerna skall hållas i moskéerna. Vad gäller råd och tillrättavisningar, så är det helt okej att råda och tillrättavisa dem i sommarstugorna. Däremot skall man inte ha ordnade lektioner i sommarstugorna så att moskéerna blir tomma på dem. Det är olämpligt.

Han menade att Hizbiyyûn är hemlighetsfulla. De offentliggör inte detta i moskéerna. De går till sommarstugorna och dolda platser. De offentliggör inte detta i moskéerna. Ty då kommer människorna att fördöma dem för det.