Därför är Djamâ´at-ut-Tablîgh så flitiga inom Da´wah

Således förvånas jag inte av att Djamâ´at-ut-Tablîgh lägger ned en sådan stor vikt på sina utflykter, som inte bara har förstört de okunniga utan också vissa lärda. De har ändå inget annat att göra. Vi säger till dem att sitta och läsa. Vi påminner dem om profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) ord:

”Ett folk enas inte i ett av Allâhs hus för att läsa Allâhs bok, utan att…”

Det gör de inte. Om de hade gjort det, skulle de aldrig ha kunnat ge sig ut på dessa utflykter. Detta gäller i synnerhet med tanke på att dessa utflykter innefattar dolda frestelser i själarna som de tror är religion. Jag håller på att säga att de hamnar under Allâhs ord:

قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمَالًا الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعًا

”Säg: ”Skall vi säga er vilka de är som i allt vad de företar sig är de största förlorarna [Det är] de som har inriktat hela sin strävan på det som hör till denna värld och ändå tror att de har levt ett gott och rättskaffens liv.”1

De går ut i grupper, tiotals och hundratals, samtidigt som de flesta av dem fortfarande inte har lärt sig Tawhîd. Sätt er ned i moskén och studera Allâhs bok och Allâhs sändebuds (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) hadîth. Att en av dem lär sig Allâhs religion motsvarar deras utflykt som de orättvist och okunnigt kallar för ”utflykt för Allâhs sak”. Att söka kunskap är för Allâhs sak. Varför söker de inte kunskap? För att det inte stämmer överens med deras lust.

1 18:104