Dagens Shî´ah i Jemen är Râfidhah

En av de avvikande grupperna är Shî´ah. De är en grupp som är beredd på att sluta sig till vilken grupp som helst bara för att kunna få nog med styrka för att angripa regeringen. Lov och pris tillkommer Allâh för att denna grupp är livlös. Den har inget värde i det jemenitiska samhället. Ty deras förflutna är mörkt och avskräcker människorna från att sluta sig till dem. Vi ber Allâh att Han vägleder oss och dem.

Det finns en nutida författare som visar nåd och döljer straff. Han heter Ibrâhîm bin al-Wazîr. Om jag inte hade känt honom personligen skulle jag ha lurats av hans böcker. Han är dock en riktig Shî´î. Akta dig därför för hans böcker. Han håller fortfarande fast vid sina innovationer. En student träffade honom i Djuddah. När han lät bli att gå till moskén för att be frågade han honom om skälet. Då kom det fram att han inte är nöjd med läran som Saudiarabiens imamer har. Så är denne innovatör. Sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

”Be! Om de har rätt är det till er och deras fördel. Om de har fel är det till er fördel och till deras nackdel.”

Rapporterad av al-Bukhârî.

Trots att de vänder kappan efter vinden för de det jemenitiska samhället bakom ljuset och påstår att de skyddar och försvarar Zaydiyyahs lära. De är i själva verket fiender till Zaydiyyahs lära och till och med till profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah. Vi ber Allâh att Han vägleder oss och dem.

De säger att de är Zaydiyyah då de egentligen är Râfidhah. Personen som sade följande hade rätt:

”Hämta en liten Zaydî till mig så kommer jag att ta ut en stor Râfidhî ur honom.”

Zaydiyyahs imamer är närmast Ahl-us-Sunnah. De anser att Râfidhah är vilsna till skillnad från dessa människor.