Då är parlamentet välkommet

Fråga: Är det tillåtet för religiösa ungdomar att gå med i parlament?

Svar: Citeras däri Allâh och Hans sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam)? Eller är det Bush och andra som citeras däri?

Om det är Allâh och Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) som citeras däri är det bara att välkomna det. Annars är detta en typ av förbjudet tal om Allâhs budskap. Det är inte tillåtet att medverka där. Den troende som följer bevisen varnas för att sitta med Ahl-ul-Bid´ah och de vilsna. Vad skall man då säga om dessa som rättar sig efter västvärlden, Europa, USA, Storbritannien och andra och tar till sig deras principer och villfarelser?

Håll er till Allâhs skrift, sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah och Salafs och den hjälpta gruppens väg:

فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُم مِّنِّي هُدًى فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَى وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى

”Men om ni nås av Min vägledning – och ni kommer att nås av den – skall den som följer Min vägledning inte gå vilse och han skall besparas lidande. Men den som vänder ryggen åt Mig skall få ett eländigt liv och på Uppståndelsens dag skall Vi låta honom stiga fram blind.”1

120:123-124