Då är nötkött en sjukdom

Under Avskedsvallfärden slaktade profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) kor å sina hustrurs vägnar1. Härmed vet personen som är sysselsatt med hadîther att profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) slaktade kor å sina hustrurs vägnar. Hur kunde han slakta kor om deras kött är en sjukdom? De lärda inom hadîth är absolut inte omedvetna om det, men de har inte bråttom med att annullera sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) autentiska hadîther. Istället försöker de kombinera dessa texter som kan framstå som motsägelsefulla. Det har de även gjort i det här fallet. På så vis fälls den angripande personen som hävdar att han förstår då han i själva verket är så långt borta från förståelsen han bara kan vara. De lärda säger att profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) ord:

”… och dess kött är sjukdom.”2

syftar på en stor konsumtion av det. Det har inte rapporterats att profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) någonsin har slaktat kor. Det enda undantaget var alltså under Avskedsvallfärden. Det innebär att sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) hustrur åt vanligtvis inte nötkött. Det fick de lärda inom hadîth att kombinera de båda hadîtherna och dra slutatsen att en stor konsumtion av nötkött är en sjukdom.

Vi behöver inte stödja Sunnah med modern vetenskap. Jag skall dock göra det för att visa hur sanna Allâhs (ta´âlâ) följande ord är:

سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنفُسِهِمْ حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ أَوَلَمْ يَكْفِ بِرَبِّكَ أَنَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ

”Vi skall visa dem Våra tecken vid horisonten och inom dem själva, ända till dess sanningen står klar för dem! Är det inte nog för dem [att veta] att din Herre är vittne till allt som sker?”3

Vetenskapen har kommit fram till att även nötkött består av en parasit som endast utrotas av en viss värme. Den här hadîthen som personen vill negera med sin dåliga förståelse är ett av sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) vetenskapliga mirakel. Så kombineras profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) koslakt med hadîthen.

1Muslim.

341:53