Böcker som förtalar följeslagarna är skadligare än narkotika

Publicerad: 2012-06-26
Talare: ´Allâmah Sâlih bin Fawzân al-Fawzân
Källa: https://alfawzan.ws/sites/default/files/bryhari–1427-2-5.mp3
Datum: 1427-02-05/2006-03-05
https://www.youtube.com/watch?v=Zkraj26mc80

 

Fråga: I dag har det spridits böcker i vilka vissa följeslagare, som Mu´âwiyah, ´Amr bin al-´Âs och Abû Dharr (radhiya Allâhu ´anhum), förtalas. Vad är domen för att handla med dem och köpa dem. Hur skall vi förhålla oss till att de säljs i muslimska bokaffärer?

Svar: Dessa böcker är antingen skrivna av vilsna grupper som vill hämnas på muslimerna och förtala islam, vilket inte är konstigt att de i så fall skriver sådana böcker, eller också av okunniga muslimer från Ahl-us-Sunnah. De läste dessa böcker, blev påverkade av dem och började utmed dem att nedvärdera vissa följeslagare som dessa vilsna människor. I vilket fall som helst är det ett väldigt stort fel. Det är inte tillåtet att sälja och köpa dessa böcker. Det är obligatoriskt att de förbjuds.

Om man bekämpar narkotika, vilket man för övrigt gör med all rätt, skall man veta att dessa böcker är skadligare än narkotika. Ty narkotika skadar kroppen medan dessa böcker skadar religionen och trosläran. De måste bekämpas och förbjudas mer än vad narkotika förbjuds.

Ni vet att islam slår vakt om fem nödvändigheter. Den första är religionen. Dessa böcker förtalar religionen.