Blottade privata delar i samband med förlossning och hårbehandling

Fråga: Vissa kvinnor tar lätt på att blotta sina privata delar. Följaktligen besöker de en manlig läkare när det finns en kvinnlig sådan och framför allt när det kommer till förlossning och gynekologi. Likaså finns det kvinnor som ber andra kvinnor avlägsna hår från deras kroppar i samband med bröllop och i synnerhet hår på privata delar. Det fordrar så klart att stora delar av de privata delarna blottas. Tillåter dessa skäl något sådant oavsett om det rör sig om män eller kvinnor?

Svar: Om kvinnan behöver visa sina privata delar i samband med förlossning så påminner fallet om nödfall och därmed är det okej.

Däremot har hon faktiskt inget behov av att försköna sig genom att få sina privata delar rakade. Hon som rakade sitt första könshår behöver ingen annan att göra det åt henne. Jag hör hur vissa frisörskor tar bort ansiktshår i samband med bröllop eller vigsel. De tar bort hår från ansiktet ehuru det handlar om fjun som du behöver en kikare till för att se dem. Det är inte tillåtet. Ansiktshårsborttagning –نمص – är förbjuden och hör till de större synderna.

Med andra ord är det okej att blotta de privata delarna vid behov och inte annars.