Bevisa Madâkhilahs avvikelse!

Fråga: Vad säger ni om dem i Tyskland och på andra platser som kallar Salafiyyûn för ”Madâkhilah” och anklagar dem för att splittra samfundet, bara hävdar Salafiyyah och att de endast kan förtala och kritisera?

Svar: Ahl-us-Sunnah wal-Djamâ´ah följer ingen annan än Muhammad (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam). De följer Qur’ânen och Sunnah inom trosläran, metodiken, politiken, karaktärerna och alla andra frågor i livet. De följer bevisen och innoverar inte. Utmed denna utgångspunkt, Allâhs sändebuds (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) varningar för Ahl-ul-Bid´a och Salafs varningar för dem håller de fast vid denna metodik. Den som opponerar sig dem och kallar dem för ”Djâmiyyah” eller ”Madâkhilah” är vilsen. Ty han bekämpar Sunnah och Salafs metodik.

De är skyldiga att frukta Allâh för sin egen skull och sluta tillämpa oförskämda öknamn. I stället skall de vara rättframma och sanningsenliga i sitt tal:

أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَمَن يُطِعْ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِيمًا

”Troende! Frukta Allâh, var rättframma [i ert tal] och håll er till sanningen; då skall Han hjälpa er att leva ett rättskaffens liv och ge er förlåtelse för era synder. Den som lyder Allâh och sändebudet har uppnått en stor seger.”1

Är de mot Salafiyyûn och kallar de dem för dessa öknamn bara för att håller fast vid Qur’ânen och Sunnah? Vilka innovationer har de så att de skall bli kallade för ”Djâmiyyah” och ”Madâkhilah”? Vilka innovationer har de?

Vi känner till hur Djamâ´at-ut-Tablîgh, al-Ikhwân al-Muslimûn och Qutbiyyûn har innovationer och villfarelser såväl i fundamentala frågor som förgreningsfrågor. Vi råder dem och klargör sanningen för dem. Den Allâh (subhânahu wa ta´âlâ) vägleder återvänder till sanningen och följer Salafs väg. Och den Allâh (tabârak wa ta´âlâ) försakar och inte vill väl låter Han honom bara falla mer i överskridning och orättvisor.

133:70-71