Barnens medling för föräldrarna

Fråga: Är det bara söner som dör innan puberteten som medlar för sina föräldrar eller gäller det även flickorna?

Svar: Medlingen gäller både pojkarna och flickorna och lov och pris tillkommer Allâh. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

”Det finns inte en kvinna bland er vars tre barn dör utan att de kommer att skydda henne från Elden.” Då sade en kvinna: ”Två då?” Han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade: ”Och två.”

De frågade inte honom om ett barn.

Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade också:

”Allâh (ta´âlâ) säger: ”Den enda belöningen Jag har till Min troende tjänare vars två älsklingar Jag tar från honom från jorden och sedan räknar med belöning är paradiset.”

Om personen förlorar en anhörig som han älskar här i livet, släkting eller vän och räknar med Allâhs belöning får han paradiset för det. Det betyder hadîthen. Detsamma gäller barnen som dör innan puberteten. Om deras föräldrar härdar och räknar med belöning medlar barnen för dem. Det spelar ingen roll om de är två, tre eller fler. Vad gäller ett barn, frågade de inte honom (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) om det. Det hamnar dock under hadîthen om att den som förlorar en älskad person och härdar och räknar med belöning får paradiset för det.