Är min fru min moster?

Fråga: Jag är gift med en kvinna som jag har barn med. Efter ett tag insåg jag att hennes storasyster har ammat mig. Hon är dock hennes halvsyster från faderns sida. Jag är förvirrad nu. Är min fru min moster?

Svar: Om det är bekräftat att du har ammats av hennes halvsyster minst fem gånger innan du blivit två år är din fru din moster. Ty hon är din di-moders syster från faderns sida. Därmed klargörs det att äktenskapet är ogiltigt därför att du har gift dig med din moster.

Barnen är dock dina. De är korrekta enligt religionen då de har skapats via ett tvetydigt äktenskap. Du visste inte att hon är din moster. Utmed det är barnen dina. Äktenskapet är dock ogiltigt om det har bekräftats att du har ammats av hennes halvsyster minst fem gånger innan du blivit två år.

Fråga: Är barnen bådas?

Svar: Ja, de är bådas.