“Annars tar kommunisterna makten och kastar ut oss” – så talar al-Ikhwân al-Muslimûn

Fråga: al-Ahdal säger att Shaykh Ibn Bâz och Shaykh Ibn ´Uthaymîn tillåter medverkan i parlament om det nyttar islam. Därtill säger han att detta är en Idjithâd-fråga. Vad säger ni om det?

Svar: Är det verkligen bekräftat att de två Shaykherna säger så? Om det stämmer så följer Ahl-us-Sunnah ingen blint. Vi älskar våra lärda i enlighet med Sharî´ah. Vi försvarar dem och lov och pris tillkommer Allâh. Förmodligen vet de två Shaykherna inte vad som händer i parlamentet. När spriten kom på tal i det jemenitiska parlamentet sade en av de närvarande: ”Det behövs inget val om sprit. Det finns ju Qur’ân-verser och hadîther om det.” Då sade ordföranden: ”Du har rätt, men riksdagssalen har mer rätt.”

Är detta otro eller inte? Allâh säger i Sin ädla skrift:

أَمْ لَهُمْ شُرَكَاء شَرَعُوا لَهُم مِّنَ الدِّينِ مَا لَمْ يَأْذَن بِهِ اللَّهُ وَلَوْلَا كَلِمَةُ الْفَصْلِ لَقُضِيَ بَيْنَهُمْ وَإِنَّ الظَّالِمِينَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ

”Har de [satt upp] medhjälpare till [Allâh], som utan Allâhs tillstånd har utfärdat föreskrifter för dem på religionens område? Om inte beslut om [uppskov med] avgörandet hade fattats, skulle domarna över dem helt visst ha fallit. Men de som begår sådan orätt har ett plågsamt straff att vänta.”1

Jag fick ett besök av en stamhövding som också sitter i parlamentet varefter jag frågade honom: ”Kallar ni er själva för ”lagstiftare”?” Han svarade: ”Ja, vi kallar oss själva för ”lagstiftare”.” Samtidigt säger Allâh i Sin ädla skrift:

وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ

”De som inte dömer i enlighet med vad Allâh har uppenbarat, de är de otrogna.”

Därefter tar en person från al-Ikhwân al-Muslimûn på sig sin turban, sparar skägget, kortar mustaschen och går till Shaykh Ibn Bâz och Shaykh Ibn ´Uthaymîn och målar upp frågan i form av att den presenterar hela islam och säger: ”Om vi inte går in i parlamentet så tar kommunisterna alla poster och kastar ut oss ur landet.”

142:21