an-Nadjmî om Muqbil al-Wâdi´î

Även om vi kritiserar Shaykh Muqbil för hans uttalanden om några av det här landets makthavare, så har han förmodligen uttalat sig så för att landet förbjöd honom att komma in i landet. Landet har dock sina skäl för det.

Angående hans undervisning av hans elever och inriktning i hans kall, så är hans inriktning Salafî bortsett från denna fråga som han överdrev i – må Allâh förbarma Sig över honom. Därför vet Jemens regering numera att Shaykh Muqbils elever har inget med de dåliga inriktningarna att göra som Takfîr på muslimerna, upprorsförsök mot landet och sabotage. Dessa faktorer hör till al-Ikhwâns metodik och dess avkomma som Surûriyyûn, Qutbiyyûn och andra.

Sedan underlättade Allâh för Shaykh Muqbil så att han kunde komma in i Saudiarabien, vilket ägde rum under hans sjukdom. Saudiarabien tog emot honom på ett givmilt sätt. Landet stod för hans behandling och betalade även hans vård utomlands. Därefter återvände han till landet och stannade i dess sjukhus till dess att han dog – må Allâh förbarma Sig över honom – och begravdes på ´Adl-begravningsplatsen i Makkah.