an-Nadjmî om boken ”an-Nuqûlât as-Salafiyyah fîr-Radd ´alâ at-Tâ’ifah al-Haddâdiyyah”

Min broder Shaykh ´Abdullâh bin Muhammad bin ´Âmir al-Ahmarî som jag älskar för Allâhs sak skickade till mig sin bok vari han avvisar Haddâdiyyah och deras Shaykh Mahmûd al-Haddâd som har överdrivit domarna mot alla innovatörer och sagt att det inte är tillåtet att be om förlåtelse och nåd för dem eller läsa deras böcker. På så sätt tar han liknelsen av Khawâridj när de gör Takfîr på en syndare. Ty om vi säger att det är förbjudet att be om nåd och förlåtelse för en innovatör som inte är otrogen behandlar vi honom som en hedning. Shaykh ´Abdullâh bin Muhammad bin ´Âmir al-Ahmarî har skrivit boken ”an-Nuqûlât as-Salafiyyah fîr-Radd ´alâl-Haddâdiyyah” och skickat den till mig. Jag har läst ut hela boken. Jag blev förtjust i den då han har fått med en omfattande inledning och avvisat tretton punkter. Hans avvisning är faktiskt utmärkt därför att han avvisar varje punkt med rapporteringar från Salaf. Jag råder studenterna att läsa hans bok då den är nyttig.

Ahmad bin Yahyâ an-Nadjmî

1426-01-26