´Amr Khâlid och as-Suwaydân är pajasar

Fråga: På sistone har flera kvinnor och män satts på prövning av en man vid namn ´Amr Khâlid. Han brukar medverka i olika TV-program. Han är rakad och hans byxor är under ankeln. Vad säger ni om den här personen och hans jämlikar?

Svar: Tyvärr bryr sig de flesta människorna enbart om en persons popularitet. Att han är populär bland okunniga människor är vad som sprider hans innovation. Den här mannen är en pajas pga. flera anledningar. En av dem är hans utseende; han är rakad och hans byxor är under ankeln. För det andra är han inte rädd för att nämna svaga och påhittade hadîther, sagor och liknande. För det tredje liknar hans uppträdande skådespel och teaterföreställning. Det är på detta vis han lägger fram sina tal. Salaf höll sig inte bara borta från sagoberättare, utan de även varnade för dem.

Ännu ett fel jag funnit i ett av hans kassettband, är att han uttrycker sig på ett sätt som tyder på att dyrkan enbart lagstiftats för att rätta till  människornas tillstånd. Han fokuserar inte på att klargöra innebörden och betydelsen av dyrkan. Detta yttrande är fruktansvärt farligt och han befaras hamna i sekten Bâtiniyyahs rättsskola. Han har inte studerat med de stora lärda.

I våra lärda har vi så pass med kunskap att vi inte behöver den här personen och hans likar. Inte heller är vi i behov av dem som vill få Ahl-us-Sunnah och Râfidhah komma varandra närmare, vilket bland annat [Târiq] as-Suwaydân och andra vill. Dessa människor är riktiga pajasar. Jag svär vid Allâh att de är pajasar. Jag säger utan några som helst problem, medan jag är i ett av Allâhs hus och närmar mig Allâh med dessa ord, att dessa människor är  närmare pajasar än kallare till islam. Kallet går inte till på detta vis. Kallet byggs inte på sagor, påhittade hadîther och imitation av ljud och  kvinnoröster. Det är fel. Det hör inte till Ahl-us-Sunnahs metodik, utan skådespelarnas metodik.