Alla sjukdomar beror inte på häxeri

Fråga: Min hustru lider av olika sjukdomar. Hon har gått till läkarna som har sagt att hon inte har någon fysisk sjukdom. Hon misstänker att hon har blivit förhäxad och ber mig ofta om att gå till människor som botar häxeri. Jag vägrar eftersom jag vet att det är förbjudet. Jag känner inget lugn eller äktenskapsliv med henne. Vad säger ni och vad är lösningen?

Svar: Varenda en som blir sjuk behöver inte ha blivit förhäxad. Det finns många sjukdomar. Alla sjukdomar är inte magi. Det är bara ett antagande. Det är obligatoriskt att låta bli att tro på det. Det är tvångstankar.

Se till att be Allâh ihärdigt och praktisera Sharî´ah-baserad Ruqyah genom att läsa mycket Qur’ânen över den sjuka kvinnan och be om Allâhs skydd på Sharî´ah-baserade sätt. Det är botemedlet.

Likaså kan personen gå till psykologer. De kanske vet vilken sjukdom hon lider av. De har kanske medicinen till det. Det behöver inte vara magi.

Även om det skulle vara magi, botas inte magi med magi. Den skall botas på ett Sharî´ah-baserat vis genom Qur’ân-läsning och bön om Allâhs skydd.

Om det finns någon medicin mot magi som inte innehåller häxkonst och som utförs av pålitliga och kunniga människor, går det bra att använda den. Det är dock inte tillåtet att gå till magiker för att bota magi. al-Hasan al-Basrî sade:

”Endast en magiker botar magi.”

När profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) blev frågad om det sade han:

”Det hör till Satans verk.”1

1Ahmad (3/294), Abû Dâwûd (4/5-6) och al-Bayhaqî (9/351).