Alla dessa år i Guantanamo – till vilken nytta?

Frukta Allâh sett till samfundet! Frukta Allâh sett till era själva! Frukta Allâh sett till det här samfundet och den muslimska ungdomen! Lär ungdomen det som gagnar dem. Lär ungdomen Qur’ânen och Sunnah. De sitter fängslade på Khawâridjs ö Guantanamo. Där säger en av dem:

”Shaykh Muhammad bin ´Abdil-Wahhâb rådde mig. Må Allâh belöna honom väl. Om jag ändå tog emot hans råd.”

I skrivande stund sitter personen därborta. Han ångrar sig för att han inte tog emot mitt råd. Självklart. Jag vet inte hur många år han har suttit i det fängelset. Vad har de haft för nytta av det? Ungdomar! Följ vägledningen! Ungdomar! Var förnuftiga! Ungdomar! Lär er religionen!

Måhända undrar någon av dem hur länge man skall vara så? Sen vet bara Allâh var han tar vägen. Det är mycket sannolikt att han dödas. Följ vägledningen, sök kunskap, lär er religionen och gör rätt för er. Kunskap medför inte kaos eller problem. Jag råder föräldrarna att måna om sina barn och ungdomar. Bröder! Ni är måltavlor. Ungdomar från Egypten, Jemen, Sudan, Saudiarabien och andra länder har åkt iväg. Stackare, de har hjärntvättas av människor med avvikande metodiker.