Alla är de otrogna

Den som säger sig besitta någon form av kunskap om det dolda som siare, slagruteman, magiker, astrolog, handtydare, kaffekopptydare och sandtydare som ritar tecken i sanden och därmed berättar för människorna om dolda frågor som ritningarna tyder på eller läser i kaffekoppen som du själv inte ser något i medan han läser i kaffekoppen som du har druckit ur och berättar för dig om det dolda eller tittar i handflatan och tyder den och underrättar om de dolda eller berättar att han vet var det borttappade finns och så vidare – alla är de otrogna! Alla hör de till de största Tawâghît eftersom de hävdar att de har kunskap om det dolda. Därför sade profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam):

”Den som går till en siare och tror på det han säger förnekar det som har uppenbarats för Muhammad (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam).”

Det som har uppenbarats för Muhammad (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) är Qur’ânen och i Qur’ânen står det:

قُل لَّا يَعْلَمُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ الْغَيْبَ إِلَّا اللَّهُ وَمَا يَشْعُرُونَ أَيَّانَ يُبْعَثُونَ

”Säg: ”Ingen i himlarna eller på jorden har kunskap om det som är dolt för människor – [ingen har denna kunskap] utom Allâh.” Inte heller vet de när de skall uppväckas till nytt liv.”1

Den som säger sig besitta kunskap om det dolda – oavsett tillvägagångssätt och i synnerhet dagens moderna tillvägagångssätt – är en otrogen avfälling och en av de största Tawâghît. I och med att dessa hedniska frågor är utspridda bland muslimerna runtom i världen måste studenterna bekämpa dem och mana människorna till att förneka dem. Det är inte viktigare att bekämpa droger än detta. Detta är faktiskt en större skyldighet och plikt att bekämpa än droger som drogar nerver och kroppsdelar medan dessa människor drogar tron och får människorna att falla i otron.

127:65