Alla Ahl-ul-Bid´ah följer blint

Fråga: Vissa säger att deras tillskrivning till sekteristiska kall är endast utav blint följande och att den som följer blint inte skall fördömas.

Svar: De kristnas, judarnas och Râfidhahs avkommor följer också blint. Alla Ahl-ul-Bid´a följer falskheten blint. Trots det fördömde Allâh dem på det hårdaste sättet:

بَلْ قَالُوا إِنَّا وَجَدْنَا آبَاءنَا عَلَى أُمَّةٍ وَإِنَّا عَلَى آثَارِهِم مُّهْتَدُونَ

”Nej, de säger tvärtom: ”Vi har förstått att detta var våra fäders tro, och vi följer i deras spår.”1

De kommer att säga i helvetet:

رَبَّنَا إِنَّا أَطَعْنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَاءنَا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلَارَبَّنَا آتِهِمْ ضِعْفَيْنِ مِنَ الْعَذَابِ وَالْعَنْهُمْ لَعْنًا كَبِيرًا

”Herre! Vi följde våra ledare och våra stora män och de ledde oss på avvägar. Herre! Ge dem dubbelt straff och utestäng dem för alltid från Din nåd!”2

Om en person följer en erkänd imam blint och är helt inkapabel till att förstå Allâhs skrift och sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah ursäktas han. Han måste dock fråga den lärde om vad Allâh och Hans sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) säger och inte vad al-Bannâ, Qutb, al-Mawdûdî, al-Khumaynî eller någon annan säger. Han skall fråga de pålitliga lärda om vad Allâh och Hans sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) säger. Det går inte att blunda och följa vem som helst och säga att han följer blint och till följd därav skall han inte fördömas. Det stämmer att han följer blint och detta blinda följande är falskt!

143:22

233:67-68