al-Wâdi´î: De sprider fördärv och är ute efter bilar

Abû ´Abdir-Rahmân tenderar till Djamâ´at-ul-Djihâd. Det är ett fel. Vi är i ett muslimskt land. Sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

”Den troende kommer att ha möjlighet att utföra goda handlingar i sin religion till dess att han spiller förbjudet blod.”

Rapporterad av al-Bukhârî via Ibn ´Umar. Allâh (´azza wa djall) sade:

وَمَن يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُّتَعَمِّدًا فَجَزَآؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا

”För den som avsiktligen dödar en troende är straffet helvetet, och där skall han förbli till evig tid; han skall drabbas av Allâhs vrede och Allâh skall fördöma honom och utlämna honom åt det svåraste lidande.”1

Landet är som sagt muslimskt. Regeringen är, trots alla dess problem, muslimsk. Vi nöjer oss inte med något som motstrider Qur’ânen och Sunnah, men vi kan inte göra Takfîr på den.

Surûriyyah är galna. De sprider fördärv och är galna. De kommer med tomt prat.

Djamâ´at-ul-Djihâd är bilarnas grupp. De är bara ute efter bilar från Usâmah bin Lâdin. När de har fått en bil, vill de ha en annan. De är en grupp som är ute efter det världsliga. Varför kallar de sig själva för ”Djamâ´at-ul-Djihâd”? Det är bara tomt prat. Ni är en grupp som sprider fördärv och inte en grupp som går ut i kamp. De är en grupp som är ute efter positioner.

1 4:93