al-Qaradhâwî – Salafî eller vilsen innovatör? Döm själv!

4 – Yûsuf al-Qaradhâwî sade att det är möjligt att religiösa plikter och ritualer samt det lovliga och det olovliga saknar visdom och rimlig anledning. Han sade också att det är föreskrivet att älska judar och nasaréer, precis som hans lärare Hasan al-Bannâ sade, och tiotals andra fel som ´Allâmah och Shaykh Sâlih bin Fawzân al-Fawzân har diskuterat i en hel bok1.

1Den heter ”al-I´lâm bi Naqd Kitâb ”al-Halâl wal-Harâm””. Denne Yûsuf har också yttrat sig vidrigt om de israeliska valen då den dåvarande premiärministern fick 99% av alla röster. Den självbelåtne Yûsuf sade:

”Innan jag lämnar den här platsen som jag står på, vill jag säga något om det israeliska valet. Araberna hoppades på att Peres skulle vinna valet. Peres förlorade. Vi hyllar Israel för det. Vi önskar att våra länder vore som detta land. På grund av en liten folkmassa faller en person. Det är alltså folket som styr. Det handlar inte om 94% eller 95% som vi känner till från våra länder. Det handlar om 99%. 99%! Vad är detta? Om Allâh hade visat Sig själv för människorna skulle han inte vunnit med detta procenttal. Vi gratulerar Israel för detta.”