al-Qaradhâwî är en Hizbî

al-Qaradhâwî har lämnat religionen lite och det finns risk att han lämnar den helt. Han är en Hizbî. Han har en bok vari han tillåter flera grupper i islam. Jag har nämnt i flera kassettband att det är inte tillåtet att det finns flera grupper i islam och att muslimerna måste vara en enda grupp. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

”Allâhs hand är med samlingen.”

Han sade inte ”med samlingarna”. Han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

”Om det varken finns en samling eller en ledare så skall du undvika alla de där grupperna om du så behöver bita i en trädrot.”

”Den som lämnar samlingen med en spann och dör, dör den hedniska tidens död.”

Allâh (subhânah) sade:

وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ

”Och grip alla med ett fast grepp om Allâh räddningslina och låt er inte splittras!”1

وَإِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاتَّقُونِ

”Detta ert samfund är i sanning ett samfund och Jag är er Herre. Frukta därför Mig!”2

Muslimerna är skyldiga att vara en enda grupp. Jag har sagt på flera kassettband att alla dessa grupper är innoverade frånsett gruppen som håller fast vid Qur’ânen och Sunnah. Vi hoppas att vi är gruppen som gör det.

Vad al-Qaradhâwî beträffar, så skall man inte gå efter hans utslag, tillrättavisningar eller kall. Ett gäng algeriska bröder berättade för mig hur den algeriska regeringen bad al-Qaradhâwî och al-Ghazâlî hjälpa till med att vilseleda den algeriska ungdomen. Det fanns algeriskor som vägrade att studera vid beblandade universitet. Till följd därav sade al-Qaradhâwî att han har två döttrar som studerar utomlands respektive i Gulfen. Han är alltså en Hizbî som inte skall följas.

13:103

223:52