al-Huwaynî, al-Albânîs efterträdare? Del 2

Fråga: Sist jag var i Kuwait, och likaså från vissa bröder i Saudiarabien, hörde jag ofta hur de säger att vissa personer kommer att vara dina efterträdare. Deras bevis är några av dina kassettband eller tillfällen då du prisar vissa bröder. Vad säger du till dessa bröder?

Svar: Jag hoppas att jag efterträds av folk som är bättre än mig. Jag har dock inte namngett någon och inte heller kan jag göra det. Vad är syftet med det hela?

Frågeställare: De vill att en viss person får uppmärksamhet.

al-Albânî: Allâh vet bättre om det där. De påstod att jag hade sagt så om vår broder [Abû Ishâq] al-Huwaynî. Men jag har inte sagt det och jag kommer inte att säga det.

Frågeställare: Det sägs att ni har nämnt Shaykh Muqbil.

al-Albânî: Jo, jag har prisat honom. Men jag sade inte att han är efterträdare.