al-Fawzâns hyllning till Abûl-Hasan al-Ma’ribîs bok “as-Sirâdj al-Wahhâdj”

Fråga: Stämmer det att ni har hyllat Abûl-Hasan al-Misrîs bok ”as-Sirâdj al-Wahhâdj fî Sahîh-il-Minhâdj”?

Svar: Vilken Minhâdj? Det är första gången jag hör talas om den. Hur skall jag hylla den? Jag svär vid Allâh att det är första gången som jag hör talas om den. Jag känner bara till Siddîq Hasan Khâns bok ”as-Sirâdj al-Wahhâdj min Kashf Matâlib Sahih Muslim bin al-Hadjdjâdj”. Den där boken känner jag inte till. Dock är det lätt att ljuga idag. Lögn och påhitt är underlättade. Vi får inte bekräfta något som tillskrivs mig eller någon annan utan skrift, underskrift eller inspelad röst. Dock kan även rösten imiteras, men man får ha överseende med det. Tro inte på rykten. Ni ser hur mycket det ljugs och provoceras de lärda emellan idag. Akta er för det.