al-Fawzân om Salafiyyûn, Djamâ´at-ut-Tablîgh och al-Ikhwân al-Muslimûn

Fråga: Detta är en fråga från en person som är arg på oss. Han säger:

”Jag svär vid Allâh att jag kommer att klaga på dig hos Allâh för att du inte tar min fråga. Jag hoppas verkligen att du ställer Shaykhen denna fråga då jag blir bara alltmer förvirrad. Min fråga lyder på följande vis: Min lärare är Salafî och han säger att Djamâ´at-ut-Tablîgh är innovatörer och att al-Ikhwân al-Muslimûn och Sayyid Qutb och Târiq as-Suwaydân är vilsna innovatörer. Vilka är al-Ikhwân [al-Muslimûn] och vilka är Salafiyyûn och vilka är Djamâ´at-ut-Tablîgh? Förklara detta för mig, Shaykh. Jag blir alltmer förvirrad och har börjat tvivla på min religion, mina rättfärdiga vänner och på våra lärda. Stämmer det han säger?”

Svar: Det finns böcker som förklarar vem al-Ikhwân al-Muslimûn är och vad deras metodik är. Det finns böcker som förklarar vem Djamâ´at-ut-Tablîgh är och vad deras metodik är. Fråga efter dem i bokhandeln och läs och se om du känner dem. Du kommer att veta vem Djamâ´at-ut-Tablîgh är och vilken metodik de har och du kommer att veta vem al-Ikhwân al-Muslimûn är och vilken metodik de har.

Vad gäller Salafiyyûn, så är det de som följer de rättfärdiga Salaf. Den som följer de rättfärdiga Salaf kallas för ”Salafî” förutsatt att de verkligen är det och inte bara hävdar det.

Det finns alltså böcker om Tablîghiyyûn som exempelvis är författade av Muhammad Aslam (rahimahullâh), den pakistanske kallaren, marockanen Taqiyy-ud-Dîn al-Hilâlî och Shaykh Hamûd bin ´Abdillâh at-Tuwaydjirî (rahimahullâh) om Djamâ´at-ut-Tablîgh och deras metodik. Det finns alltså böcker om dem.

Detsamma gäller böcker om al-Ikhwân al-Muslimûn och däribland deras egna böcker. Läs deras böcker för att veta vad de kallar till och vilken metodik de har. Exempel på dem är [Hasan] al-Bannâs och Sayyid Qutbs böcker och i synnerhet boken ”Ma´âlim fît-Tarîq”. Det är han som har skrivit den och visat sin metodik däri. Detsamma gäller de många böckerna som avvisar dem och visar deras fel.