al-Fawzân om herrklädernas längd beroende på land

Fråga: Jag är en student som är 18 år. Jag älskar Sunnah och har på mig kläder som sträcker sig ned till halva smalbenen eller åtminstone nästan. Jag är inte extrem i frågan. Trots det debatterar många studenter med mig och säger att jag är för ung och att jag klär mig iögonfallande. Vad råder ni mig med tanke på att jag klär mig så för att följa Sunnah?

Svar: Det är Sunnah att de sträcker sig ned till anklarna; allt som är mellan mitten av smalbenen ned till anklarna. Man skall klä sig som folket i landet. Om befolkningen, eller merparten av befolkningen, har kläderna till mitten av smalbenen, har man det då det är Sunnah. Om befolkningen har kläderna ned till anklarna, har man det då det också är Sunnah. Om befolkningen har kläderna mellan anklarna och mitten av smalbenen, har man det. Skiljer man sig från befolkningen har man klätt sig iögonfallande.