Gifter sig utomlands med avsikten att skilja sig

Fråga: Vad är domen för att personen utomlands gifter sig med avsikten att skilja sig?

Svar: Man gifter sig för att leva hela livet ut tillsammans och för att hon är din hustru, inte för att skilja sig. Så länge hon är rättfärdig är hon din fru. Om du inte vill ha henne eller om hon inte är bra för dig, skiljer du dig från henne utan att avse denna avsikt under giftermålet.

Om man avser det i samband med giftermålet, faller man i tre problem:

1 – Det är ett bedrägeri mot kvinnan och hennes förmyndare. De gifte bort henne till dig för att hon skall vara din permanenta hustru. Om de har någon värdighet, religion och skam, skulle de aldrig ha gift bort henne till dig om de visste att du avsåg skilsmässa. Och om dessa tre faktorer inte finns i dem, finns inget gott i dem.

2 – Det påminner om njutningsäktenskap. Det är inget klart njutningsäktenskap, men du själv avser det. Du gifter dig med henne för en bestämd tidsperiod för att sedan skilja dig från henne. Det påminner om det ogiltiga njutningsäktenskapet.

3 – Giftermålet används för att göra narr av hedern. Detta sker i synnerhet i samband med semestern. Många rika människor som saknar skam och värdighet reser utomlands för att njuta av kvinnorna. De tar med sig pengar och gifter sig varje natt. Likaså gifter hon om sig nästa natt och har varken någon vänteperiod eller något annat. De är ute efter pengar. Det har blivit till en lek som äventyrar hedern. Det är inget giltigt äktenskapskontrakt. Det är ett äktenskapskontrakt som handlar om att leka med kvinnorna. Han är med en ny kvinna varje natt och likaså är hon med en ny man varje natt. Handlingen är inte tillåten och accepteras varken av intellektet eller av religionen.