al-Fawzân om att bojkotta danska produkter

Fråga: Vad är vår skyldighet gentemot Danmark som upprepande gånger har gjort narr av vårt sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam)? Råder ni att man bojkottar deras varor?

Svar: Vår skyldighet gentemot de otrogna i allmänhet och dem som angriper vår profet och vår föreskrift i synnerhet är att avvisa dem och refusera deras tvivel och nämna deras brister. Vi skall inte nämna deras religions brister, utan de brister som de själva har innoverat, ändrat och skiftat. Allâh (subhânahu wa ta´âlâ) sade:

قُلْ هَلْ أُنَبِّئُكُم بِشَرٍّ مِّن ذَلِكَ مَثُوبَةً عِندَ اللّهِ مَن لَّعَنَهُ اللّهُ وَغَضِبَ عَلَيْهِ وَجَعَلَ مِنْهُمُ الْقِرَدَةَ وَالْخَنَازِيرَ وَعَبَدَ الطَّاغُوتَ أُوْلَئِكَ شَرٌّ مَّكَاناً وَأَضَلُّ عَن سَوَاء السَّبِيلِ

”Säg: ”Skall jag säga er vad som inför Allâh förtjänar ett hårdare straff än detta? [Det är vad de gjorde] som, därför att de dyrkade onda makter, drabbades av Allâhs fördömelse och Hans vrede och som Han förvandlade till apor och svin. Deras läge var sämre och de hade förirrat sig ännu längre bort från den raka vägen.”1

Vi avvisar dem med deras pinsamheter och som de själva inte fördömer och som avslöjar dem. Vi skall inte ljuga om dem. Vi skall bara nämna deras pinsamheter som Allâh nämnde om dem i Qur’ânen och som har nämnts av sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) och fördömts av deras egna profeter och lärda. Detta skall göras så att de avslöjas.

Angående bojkotten, så hör den till den religiösa politiken. Det är en del av makthavarens förfoganden. Om makthavaren beordrar att man bojkottar dem, bojkottar vi dem. Det hör till makthavarens förfoganden för att bojkotten skall vara kollektiv. Individuell bojkott varken skadar eller påverkar.

1 5:60