al-Djâmî var en lärd kallare

Fråga: Vi har en lärare som undervisar oss religiösa ämnen. Vi har dragit stora nytta av honom, men vissa klasskamrater varnar mig för honom på grund av att han är Djâmî. Innebär det att man inte kan gagnas av honom? Vilka är Djâmiyyah som de nämner och tar upp?

Svar: Jag känner inte till någon Djâmiyyah. Det är ett namn som de själva har hittat på. Jag känner inte till det. Om det är tillskrivning till vår broder Muhammad Amân al-Djâmî, så känner jag honom. Han var lärd. Han kallade till Allâh. Jag känner endast till att han följde sanningen. Jag har endast bra erfarenhet av honom. Men ni vet att det finns folk som hittar på öknamn för att locka från sanningen. Den som gör det skadar bara sig själv. Religionen är stödd i alla fall. De religiösa är stödda i alla fall. Den som tar avstånd från dem eller klandrar dem skadar bara sig själv.