al-Albânî om mötet med Ibn ´Uthaymîn

Fråga: Har ni träffat Shaykh Muhammad bin ´Uthaymîn i ett vetenskapligt möte eller ett vanligt?

Svar: Jag fick äran att få ett besök av honom hemma hos min svärson Dr. Ridhâ Na´sân i Makkah. Jag har för mig att det var under en vallfärd.

Fråga: Har ni inte träffats vid något annat tillfälle?

Svar: Jag kan endast komma ihåg detta.

Frågeställare: Jag har för mig att han berättade för mig hur du hade vägarna förbi ´Unayzah och Buraydah…

al-Albânî: Det stämmer. Men jag tror inte jag träffade honom.

Frågeställare: Ni drack förmodligen kaffe hemma hos honom.

al-Albânî: Jag kan inte komma ihåg det. Har han sagt det?

Frågeställare: Ja och att du var med Zuhayr ash-Shâwaysh.

al-Albânî: Jo, det stämmer att jag har varit där med Zuhayr ash-Shâwaysh. Det kan ha varit innan jag kände till Shaykhen väl. Det kan vara därför jag inte kan komma ihåg till skillnad från då han besökte mig i Makkah. Det kommer jag väl ihåg. Han hade med sig ett par studenter. En av dem ställde mig en Hadîth-relaterad fråga. Jag är faktiskt förtjust i Shaykhens uppförande, vänlighet och etikett och hur han gör så gott han kan för att undvika blint följande till skillnad från de flesta lärda.