Ahl-us-Sunnah har alltid rätt

Det finns olika former av bevis som i sig innehåller särskilda bevis. Ibn-ul-Qayyim nämner tjugoen bevisformer i ”Idjtimâ´-ul-Djuyûsh al-Islâmiyyah” och fyrtio bevisformer i ”as-Sawâ´iq al-Mursalah”. Alla dessa former av bevis innehåller som sagt särskilda bevis för sig:

1 – Uttrycklig höghet:

يَخَافُونَ رَبَّهُم مِّن فَوْقِهِمْ وَيَفْعَلُونَ مَا يُؤْمَرُونَ

”De fruktar sin Herre ovanför dem och gör vad de är befallda att göra.”1

2 – Uttrycklig höghet över ranger och grader:

رَفِيعُ الدَّرَجَاتِ ذُو الْعَرْشِ

”Han, Herren till tron, är höjd högt över ranger och grader.”2

3 – Uttryckligt stiger änglarna och anden upp till Honom, befallningen stiger ned från Honom och sedan upp till Honom och det goda ordet stiger upp till Honom (subhânahu wa ta´âlâ).

Detta är bara exempel på några av bevisformerna. Det finns fler bevisformer som det inte finns tid för att nämna. Det får hänvisas till böckerna som tar upp dem. Ibn-ul-Qayyim nämnder drygt fyrtio stycken i ”as-Sawâ´iq al-Mursalah”.

Detta är ett av de klara bevisen för att Ahl-us-Sunnah alltid följer sanningen och att deras motståndare alltid har fel och att de alltid skall ha invändningar och något att säga till om om Allâhs och sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sanna ord. De kommer med invändningar och idioti. De har osunda intellekt med vilka de opponerar sig sanningen och Qur’ânen och Sunnah. De opponerar sig Qur’ânen som:

لَا يَأْتِيهِ الْبَاطِلُ مِن بَيْنِ يَدَيْهِ وَلَا مِنْ خَلْفِهِ تَنزِيلٌ مِّنْ حَكِيمٍ حَمِيدٍ

”Ingen lögn kan komma vid den vare sig från det som ligger framför den eller från det som ligger bakom den. En uppenbarelse av en Allvis, som allt lov och pris tillkommer.”3

Sunnah härrör från en person som inte talar efter sitt eget huvud:

وَمَا يَنطِقُ عَنِ الْهَوَى إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى

”Och han talar inte av egen drift – det är endast en uppenbarelse som uppenbaras.”4

Med sina dumheter och okunskaper opponerar de sig Allâh och Hans sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) och till och med det sunda intellektet och den naturliga läggningen.

116:50

240:15

341:42

453:3-4