Giftermål med syndiga muslimer

Allâh (´azza wa djall) sade:

وَلاَ تُنكِحُواْ الْمُشِرِكِينَ حَتَّى يُؤْمِنُواْ

”Och gift inte bort era döttrar med män som dyrkar avgudar förrän de blivit troende.”1

Är det tillåtet att gifta bort en troende kvinna till en syndare? Ja, det är tillåtet, ty syndaren tror i grund och botten. Det finns bara ett undantag; horkarlen. Hon får inte gifta sig med honom förrän han ångrar sig. Allâh (tabârak wa ta´âlâ) sade:

الزَّانِي لَا يَنكِحُ إلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ

”Äktenskapsbrytaren tar inte någon annan än en äktenskapsbryterska eller en kvinna som dyrkar avgudar till hustru och ingen tar en äktenskapsbryterska till hustru utom en äktenskapsbrytare eller en avgudadyrkare. Sådant är förbjudet för de troende.”2

12:221

224:3